Anko Food Machine Co, Ltd.
  • Paratha
  • Paratha
  • Paratha

Linia de producție Paratha de la ANKO - de la mașina individuală la mașina la proiect

39 de ani. 110 țări ale mașinii alimentare - ANKO

LP-3001 Masini alimentare pentru a face crep chineză, placinta verde scallion, baza de pizza, paratha umplute, gogoasa croissant

punctat secţiuni:
punctat Pagina actuală: 110 de țări 39 de ani - mașini alimentare ANKO ajută să ajungeți la piața produselor alimentare congelate

Linia de producție Paratha de la ANKO - de la mașina individuală la mașina la proiect

30 octombrie 2017

În ultimii 39 de ani, ANKO a vândut mașini alimentare la nivel mondial prin furnizarea de echipamente de procesare a alimentelor de înaltă calitate și servicii excelente pentru clienți. Tehnologia pricepută și designul personalizat flexibil au permis companiei ANKO să vândă mașini alimentare durabile și rentabile în peste 110 de țări.

Bazându-se pe experiența de 39 de ani a mașinilor cu produse alimentare, baza de date rețetă bazată în principal pe colectare a fost o afacere cu valoare adăugată pentru clienți, împreună cu achiziționarea de mașini. Ulterior, ANKO început să vândă linii de producție datorită nevoilor pieței. Unul dintre proiectele la cheie a fost o linie de producție Paratha pentru o companie mare din Africa de Sud, ceea ce a fost o provocare distractivă pentru inginerii ANKO . Din această ordine, ANKO a dobândit cunoștințe despre proiectarea la cheie a proiectului, cum ar fi modul în care o mașină alimentară poate fi modificată pentru a îmbunătăți calitatea alimentelor, luând în considerare efectul temperaturii meteorologice, proiectarea metodei de presare a făinii și a perioadei de odihnă a aluatului, precum și selectarea făinii.

Tehnologia pricepută și designul personalizat flexibil au permis companiei ANKO să vândă mașini alimentare durabile și rentabile în peste 110 de țări.

paratha, rotli, chapati
Paratha (cunoscut și sub numele de rotli sau chapati)

ANKO primit o comandă pentru o linie de producție paratha (cunoscută și sub numele de rotli sau chapati) din Africa de Sud cu câțiva ani în urmă. Clientul a fost unul dintre cele mai importante case industriale din Tanzania, iar afacerea pe scară largă era doar deschiderea ochilor. De la uzina de producție de zahăr, făină, apă minerală, înghețată, biscuiți, suc de fructe și aditivi alimentari la ambalaje și servicii de transport din plastic, îl numiți! După ordine, totul a mers bine. Când clientul primise containerul; Inginerii ANKO au zburat pentru instalare după 23 de ore de călătorie.

Paratha (cunoscută și sub numele de rotli sau chapati) este una dintre cele mai populare plante fără legume din Asia de Sud, iar ingredientele sunt simple: făină, unt, sare și apă. Ea necesită frământarea făinii, laminarea, tăierea aluatului și odihna, precum și aplicarea untului. Folosirea unei mașini alimentare pentru a simula procesul manual de preparare a paratelor Gustul 100% ca și cina este obiectivul ANKO .

ANKO gestionat instalarea rapidă și eficientă a mașinii clientului; cablajul electric, operarea mașinii și verificarea componentelor mașinii. ANKO nu s-au oprit imediat după inspecție; prepararea alimentelor a fost următorul pas. ANKO sugerat făină de grâu care conține proteine ​​de la 11% până la 12% pentru obținerea texturii potrivite a paratului. Clientul ia dus la una dintre plante pentru a alege făina potrivită. Fără echipamentul de testare a făinii, inginerul ANKO luat doar o mână de făină, frămându-l în palmă pentru a-și observa aderența. În cele din urmă, a fost ales felul de făină. " ANKO invită în mod constant profesorii de alimente pentru formarea personalului pentru a-și îmbunătăți cunoștințele despre hrană, ceea ce este foarte util pentru o situație ca aceasta". Inginerul ANKO reamintit. Ca rezultat, a fost găsit tipul de făină potrivită pentru producția în masă.

LP-3001 Linia de producție automată a straturilor și a paratei umplute
Linia de producție Linko LP-3001 automată pentru linii de producție și parchet

Alimentarea cu mașină alimentară a secțiunii de ieșire pentru umectarea foilor

Se presupune că un bloc de unt gros va fi înfășurat într-o piele de aluat urmată de frământare. Cu toate acestea, temperatura a fost peste 35 de grade în Tanzania, când untul a ieșit din malaxorul de unt, a devenit lichid în jumătate de oră. Untul a fost curgat și a ieșit rapid, ceea ce a mărit incertitudinea calității alimentelor. Din acest motiv, forma de ieșire a amestecătorului de unt modificat de ANKO a încetinit curgerea. De asemenea, o spatulă de metal a fost echipată pentru a împrăștia untul în mod egal.

9 etape Masina de procesare a alimentelor - aer rece pentru consistența calității aluatului și modul în care a fost modificat designul instalației datorită procesului de odihnă a aluatului

Paratha înseamnă straturi de aluat. Când pulberea de făină este introdusă în linia de procesare a alimentelor, există nouă etape de procesare în decurs de cincisprezece minute, incluzând amestecarea făinii cu aluat, frământarea, presarea, foaia de aluat pentru prima dată, împachetarea cu unt, al doilea strat de aluat, plierea, formarea și presarea. În timpul procesului, factorii care ar modifica caracteristicile aluatului trebuie îndepărtați, cum ar fi temperatura camerei, perioada de fermentare și tipul de făină. Deci, făina a fost aleasă. Și în ceea ce privește temperatura camerei, se corelează cu rezultatul fermentării. Pentru a desface grâul de făină, aluatul care se odihnește la temperatura rece ajută. Astfel, ANKO sugerat o cameră cu aer condiționat. A doua zi, clientul a instalat o cameră cu aer condiționat de 21 de grade, iar calitatea alimentelor a fost îmbunătățită.

Fluxul de lucru al Liniei de producție LP-3001 cu linie automată de straturi și parate
Procesele de lucru ale liniei de producție LP-3001 pentru straturi automate și parate de umplute

Pentru timpul de fermentație, a fost necesar să se efectueze treizeci și cinci minute de aluat odihnindu-se în douăsprezece minute, în limita a 12 metri. În cele din urmă, ANKO decis să construiască un transportor mai înalt pentru a economisi spațiu.

Până în prezent, fiecare aspect părea să funcționeze corect, de la începutul sprinklerului de făină, lățimea ambalajului cu unt și aluatul de făină pliabil în forma de bile de aluat.

LP-3001 Linia de producție automată a straturilor și a paratei umplute
mărimea 10,350 (L) * 7550 (W) * 1800 (H) mm (aranjament "L")
Electricitate 220/380/415 V, 50/60 Hz, 3 faze, 10 kw
Capacitate (baza pe 130g / buc) 3.000 buc / oră
Capacitate (baza pe 90g / buc) 3.500 buc / oră

ANKO Soluții pentru mașini alimentare pentru aluatul de presare a problemelor de a face pizza 19mm

Până în prezent, o gură de ieșire a mixerului de unt a fost personalizată, a fost echipată o spatulă cu unt și a fost instalat un aparat de aer condiționat. Bilele de aluat au fost formate și gata să fie aplatizate în foi. Cu toate acestea, bilele de aluat au rămas în continuare după ce s-au sfărâmat. Mașina de presat din oțel inoxidabil, PP-2 (mașină automată de filmare și presare), este o mașină de presare prin presiune care este proiectată să facă bile de aluat de 80 de grame în foi.

Aparat de filmat și presare automată PP-2
Aparat de filmat și presare automată PP-2

După cum puteți vedea, există factori care influențează elementul făinii; unde este grâul, sezonul de recoltare și vremea. Astfel, modificarea mașinii alimentare este necesară pentru atingerea obiectivelor de alimentație. În primul rând, ANKO încercat 30 minute de aluat odihnindu-se dar nu a mers. Apoi mișcă bilele de aluat în afara unde temperatura era de 32 de grade. A mers!

un close-up de mașină automată de filmare și presare PP-2
Aparatul automat de filmare și presare PP-2 este capabil să producă foi de aluat cu diametre și grosimi precise.

Aceeași situație îi amintea lui ANKO al cărui client era un furnizor de pizza și a cerut o mașină de pizza capabilă să facă pizza de 19 mm. "Nu glumesc, placa de metal se îndoaie încercând să aplatizeze bilele de aluat". Inginerul ANKO reamintit. Astfel, ANKO crescut viteza transportorului și a coborât ritmul ruloului cu o rolă transversală pentru a obține grosimea dorită a foii de aluat. Se pulverizează o pulbere de praf, două transportoare de aluat (construite înalți pentru a economisi spațiu) plus role, a fost făcută pielea de aluat de făină de 19 mm și pielea foii a încetat să se retragă în timpul prelucrării.

În a patra zi a călătoriei, inginerii ANKO au întâlnit șeful și a fost încântat de linia de producție a alimentelor și de capacitățile sale de producție. Un an mai târziu, clientul a cumpărat o altă linie de producție pentru a face față vânzărilor tot mai mari.

PP-2
mărimea 2900 (L) * 960 (W) * 1470 (H) mm
Stivuitor transportor 1650 (L) * 670 (W) * 710 (H) mm
Electricitate 220V, 50/60 Hz, monofazat, 120W
Apăsați pe Dimensiunea plăcii 235mm
Diametrul produsului Max. 200mm
Capacitate 1.500 buc / oră
Consumul de aer 480 L / min (@ 8 kg / cm3)
Greutatea mașinii 700 kg

ARTICOLE SECȚIUNI

CATEGORIE PRODUS


TRIMITEȚI O ANSAMBLU
întrebați acum
READY-eSUPPORT
Pentru LIVE HELP , trebuie doar să dați clic pe "Live Help Desk", specialiștii noștri vor fi în curând online cu dvs.
ACȚIUNE

Căutați produse asemănătoare


English | 日本語 | Indonesia | Français | Deutsch | Italiano | हिन्दी | Dansk | Ελληνικά | Việt | Polska | Русский | ไทย | Español | فارسی | Română | 한국어 | Filipino | česky | Português | العربية | українська | Nederlands | Türkçe | Close