Anko Food Machine Co, Ltd.
  • Paratha
  • Paratha
  • Paratha

Linia de producție Paratha de la ANKO - de la mașina individuală la alimente la proiect

39 de ani. 110 țări ale mașinii alimentare - ANKO

LP-3001 Masini alimentare pentru a face crep chinezesc, placinta verde scallion, baza de pizza, paratha umplute, gogoasa croissant

punctat secţiuni:
punctat Pagina actuală: 110 de țări 39 de ani - mașini alimentare ANKO ajută să ajungeți la piața de alimente congelate

Linia de producție Paratha de la ANKO - de la mașina individuală la alimente la proiect

30 octombrie 2017

În ultimii 39 de ani, ANKO a vândut mașini alimentare la nivel mondial prin furnizarea de echipamente de procesare a alimentelor de înaltă calitate și servicii excelente pentru clienți. Tehnologia pricepută și designul personalizat flexibil au permis companiei ANKO să vândă mașini de alimentare cu durată lungă și rentabilă în peste 110 de țări.

Bazandu-se pe 39 de ani de experienta in domeniul masinilor alimentare, baza de date reteta primara a fost o afacere cu valoare adaugata pentru clienti, impreuna cu achizitia masinilor. Ulterior, ANKO început să vândă linii de producție datorită nevoilor pieței. Unul dintre proiectele la cheie a fost o linie de producție a paratei pentru o companie mare din Africa de Sud, care a fost o provocare distractivă pentru inginerii ANKO . Din această ordine, ANKO a dobândit cunoștințe despre proiectarea proiectelor la cheie, cum ar fi modul în care o mașină alimentară poate fi modificată pentru a îmbunătăți calitatea alimentelor luând în considerare efectul temperaturii meteorologice, proiectarea metodei de stropire a făinii și a perioadei de odihnă a aluatului, precum și selectarea făinii.

Tehnologia pricepută și designul personalizat flexibil au permis companiei ANKO să vândă mașini de alimentare cu durată lungă și rentabilă în peste 110 de țări.

paratha, rotli, chapati
Paratha (cunoscut și sub numele de rotli sau chapati)

ANKO primit o comandă pentru o linie de producție paratha (cunoscută și sub numele de rotli sau chapati) din Africa de Sud cu câțiva ani în urmă. Clientul a fost unul dintre cele mai importante case industriale din Tanzania, iar afacerea pe scară largă era doar deschiderea ochilor. Răspândind din fabricile de zahăr, făină, apă minerală, înghețată, biscuiți, sucuri de fructe și aditivi alimentari la ambalajele din plastic și serviciile de transport, îl numiți! După ordine, totul a mers bine. Când clientul primise containerul; De asemenea, inginerii ANKO au zburat pentru instalare după 23 de ore de călătorie.

Paratha (cunoscută și sub numele de rotli sau chapati) este una dintre cele mai populare plante fără legume din Asia de Sud, iar ingredientele sunt simple: făină, unt, sare și apă. Aceasta necesită frământarea făinii, rularea, așezarea de aluat și odihna, precum și aplicarea untului. Folosind o masina de alimente pentru a simula procesul manual pentru a face parate, gustul 100% ca si casa este obiectivul ANKO .

ANKO gestionat instalarea mașinii clientului rapid și eficient; cablajul electric, operarea mașinii și verificarea componentelor mașinii. ANKO nu s-au oprit imediat după inspecție; prepararea alimentelor a fost următorul pas. ANKO sugerat făină de grâu care conține proteine ​​de la 11% până la 12% pentru obținerea texturii potrivite a paratului. Clientul ia dus la una dintre plante pentru a alege făina potrivită. Fără echipamentul de testare a făinii, inginerul ANKO luat doar o mână de făină, frămându-l în palmă pentru a-și observa aderența. În cele din urmă, a fost ales felul de făină. " ANKO invită în mod constant profesorii de alimente pentru formarea personalului pentru a-și îmbunătăți cunoștințele despre hrană, ceea ce este foarte util pentru o situație ca aceasta". Inginerul ANKO reamintit. Drept rezultat, pentru producția de masă s-a găsit tipul de făină potrivită.

LP-3001 Linie automată de producție a straturilor și paratelor umplute
Linia de producție Linko LP-3001 cu linie automată și parchet

Alimentarea mașinii alimentare cu secțiunea de ieșire pentru umectarea foilor

Se presupune că un bloc de unt gros va fi înfășurat într-o piele de aluat urmată de frământare. Cu toate acestea, temperatura a fost peste 35 de grade în Tanzania, când untul a ieșit din malaxorul de unt, a devenit lichid în jumătate de oră. Untul a fost curgat și a ieșit rapid, ceea ce a mărit incertitudinea calității alimentelor. Din acest motiv, forma de ieșire a mixerului de unt ANKO modificată pentru a încetini fluxul. De asemenea, o spatulă de metal a fost echipată pentru a împrăștia untul în mod egal.

9 etape Masina de procesare a alimentelor - aer rece pentru consistența calității aluatului și modul în care a fost modificat designul instalației datorită procesului de odihnă a aluatului

Paratha înseamnă straturi de aluat. Atunci când pulberea de făină este introdusă în linia de procesare a alimentelor, există nouă etape de procesare în decurs de cincisprezece minute, incluzând amestecarea făinii cu aluat, frământarea, presarea, foile de aluat pentru prima dată, împachetarea cu unt, al doilea strat de aluat, formarea și presarea. În timpul procesului, factorii care ar modifica caracteristicile aluatului trebuie îndepărtați, cum ar fi temperatura camerei, perioada de fermentare și tipul de făină. Deci, făina a fost aleasă. Și în ceea ce privește temperatura camerei, se corelează cu rezultatul fermentației. Pentru a slăbi grâul de făină, aluatul care se odihnește la temperatura rece ajută. Astfel, ANKO sugerat o cameră cu aer condiționat. A doua zi, clientul a creat o cameră cu aer condiționat de 21 de grade, iar calitatea hranei a fost îmbunătățită.

Fluxul de lucru al liniei de producție LP-3001 a stratului automat și a paratei
Procese de lucru ale Liniei de producție LP-3001 Auto Layer & Paratha stuffed

Pentru timpul de fermentare, a fost necesar să se efectueze treizeci și cinci de minute de aluat odihnindu-se în douăsprezece minute, în limita a 12 metri. În cele din urmă, ANKO decis să construiască un transportor mai înalt pentru a economisi spațiu.

Până în prezent, fiecare aspect părea să funcționeze corect, de la începutul sprinklerului de făină, lățimea ambalajului cu unt și aluatul de făină pliabil în forma de bile de aluat.

LP-3001 Linie automată de producție a straturilor și paratelor umplute
mărimea 10,350 (L) * 7550 (W) * 1800 (H) mm (dispunere "L")
Electricitate 220/380/415 V, 50/60 Hz, 3 faze, 10 kw
Capacitate (baza pe 130g / buc) 3.000 buc / h
Capacitate (baza pe 90g / buc) 3.500 buc / oră

ANKO Soluții pentru mașini alimentare pentru aluatul de presă a problemelor de a face pizza 19mm

Până în prezent, o gură de ieșire a mixerului de unt a fost personalizată, a fost echipată o spatulă cu unt și a fost instalat un aparat de aer condiționat. Bilele de aluat au fost formate și gata să fie aplatizate în foi. Cu toate acestea, bilele de aluat au rămas în continuare după ce s-au sfărâmat. Mașina de presat din oțel inoxidabil, PP-2 (mașină automată de filmare și presare), este o presă de presare care este proiectată pentru a face bile de aluat de 80 de grame în foi.

PP-2 Aparat de filmare automată și presare
PP-2 Aparat de filmare automată și presare

După cum puteți vedea, există factori care influențează elementul făinii; unde este grâul, sezonul de recoltare și vremea. Astfel, modificarea mașinii alimentare este necesară pentru atingerea obiectivelor de alimentație. În primul rând, ANKO încercat 30 de minute de aluat odihnindu-se dar nu a mers. Apoi mișcați bilele de aluat în afara unde temperatura era de 32 de grade. A mers!

o închidere a mașinii automate de filmare și presare PP-2
Mașina de filmat și presare automată PP-2 este capabilă să producă foi de aluat cu diametre și grosimi precise.

Aceeași situație a amintit ANKO al cărui client era un furnizor de pizza și a cerut o mașină de pizza capabilă să facă pizza de 19 mm. "Nu glumesc, placa de metal se îndoaie încercând să aplatizeze bilele de aluat". Inginerul ANKO reamintit. Astfel, ANKO crescut viteza transportorului și a coborât ritmul ruloului cu o rolă transversală pentru a obține grosimea dorită a foii de aluat. Se pulverizează o pulbere de pudră, două transportoare de aluat (ridicate pentru a economisi spațiu) plus role, a fost făcută piele de aluat de făină de 19 mm și pielea foii a încetat să se retragă în timpul prelucrării.

În a patra zi a călătoriei, inginerii ANKO au întâlnit șeful și a fost încântat de linia de producție a alimentelor și de capacitățile sale de producție. Un an mai târziu, clientul a cumpărat o altă linie de producție Paratha pentru a face față vânzărilor tot mai mari.

PP-2
mărimea 2900 (L) * 960 (W) * 1470 (H) mm
Stivuitor transportor 1650 (L) * 670 (W) * 710 (H) mm
Electricitate 220V, 50/60 Hz, monofazat, 120W
Apăsați pe Dimensiunea plăcii 235mm
Diametrul produsului Max. 200mm
Capacitate 1.500 buc / oră
Consumul de aer 480 l / min (@ 8 kg / cm3)
Greutatea mașinii 700 kg

ARTICOLE SECȚIUNI

CATEGORIE PRODUS


TRIMITE O ANSAMBLU
întrebați acum
READY-eSUPPORT
Pentru LIVE HELP , trebuie doar să dați clic pe "Live Help Desk", specialiștii noștri vor fi în curând online cu dvs.
ACȚIUNE

Căutați produse asemănătoare


English | 日本語 | Indonesia | Français | Deutsch | Italiano | हिन्दी | Dansk | Ελληνικά | Việt | Polska | Русский | ไทย | Español | فارسی | Română | 한국어 | Filipino | česky | Português | العربية | українська | Nederlands | Türkçe | Close